Psychologie Praktijk Duivenbode

Werkwijze

Iedere therapeut werkt vanuit zijn eigen persoonlijkheid, levenservaring en scholing (zie hiervoor ‘personalia’). Voor therapie is het belangrijk dat u zich in goede handen voelt. In de intake fase (één of twee gesprekken) zullen we van twee kanten onderzoeken of er een goede samenwerkings-chemie is en of ik de deskundigheid in huis heb die u nodig heeft. Zonodig geef ik u advies over andere mogelijkheden.

Afhankelijke van de vraag waar u mee komt kan therapie kort (enkele gesprekken) of langerdurend zijn.

Ik werk eclectisch, dwz dat ik me in mijn benadering afstem op u als persoon en me bij mijn keuze voor bepaalde methoden en technieken laat leiden door de aard van de gepresenteerde klachten. Ik kan daarbij putten uit een brede ervaring met verscheidene therapeutische benaderingswijzen.

‘De blik waarmee je kijkt bepaalt wat je ziet’. Soms kunnen klachten of problemen ‘oplossen’ wanneer we leren om anders te kijken. Daar is de verbeelding bij nodig en de verbeelding wordt meestal onbewust aangestuurd door wat we denken en voelen, maar we kunnen leren om hier zelf actief meer invloed op uit te oefenen.
Ik hecht ook waarde aan aandacht voor het lichaam, dat niet alleen de bewaarder is van vele herinneringen maar tevens signalen afgeeft wanneer we over onze grenzen gaan of de behoeften van de ziel negeren.
Door aandacht te hebben voor zowel het lichaam, de gevoelens als het denken komen we vanzelf uit bij wat voor ons werkelijk belangrijk is, waar het in de ‘onderstroom’ eigenlijk over gaat.


Psychologie Praktijk Duivenbode (psycholoog in Leiden)
Duivenbodestraat 4 - 2313 XS Leiden - Telefoon (071) 78 51 883 - Email info@praktijk-duivenbode.nl
K.v.k 27365448 - BIG 79054629325